Voedingstips
Wanneer het gaat om het kiezen van duurzaam voedsel en restaurants tijdens je vakantie, zijn hier een paar tips om in gedachten te houden:Â
- Plan duurzame maaltijden. Plan maaltijden vooraf om voedselverspilling te voorkomen en ondersteun de lokale economie door gebruik te maken van seizoensgebonden ingrediënten.Â
- Kies lokale producten. Koop lokale en duurzame voeding op boerenmarkten of boerderijwinkels in de regio en steun de omliggende boeren en milieuvriendelijke landbouwmethoden. Verken ook het aanbod van streetfood, dit zijn meestal zeer duurzame en smakelijke opties. Probeer traditionele gerechten en proef de specialiteiten van de regio.Â
- Verspil geen voedsel! Wees bewust van hoeveel je bestelt in restaurants en neem de restjes mee. Â
- Probeer op vakantie plantaardige of vegetarische maaltijden. Ontdek tijdens je vakantie plantaardige of vegetarische gerechten en geniet van heerlijke opties terwijl je de ecologische impact van vleesproductie vermindert. Â
- Kies de restaurants zorgvuldig. Let op eco-vriendelijke restaurants met duurzame praktijken zoals energiezuinige apparaten, recycling en het niet gebruiken van plastic. Steun deze bedrijven en draag bij aan een groenere toekomst.